Blog

Mi a különbség a téli és a hidegálló kesztyűk között?

A kesztyűk elengedhetetlen tartozékok a hideg munkakörülmények között. Megvédenek minket a fagytól és a hidegtől. A megfelelő kesztyű kiválasztásakor azonban fontos tudni a különbséget a téli és a hidegálló kesztyűk között. Bár bizonyos jellemzőkkel rendelkezhetnek, céljuk és felépítésük jelentősen eltér. Mi a különbség?

A cél és a használat

A téli és a hidegálló kesztyűk megkülönböztetésekor fontos megérteni azok különböző célját és tipikus felhasználását. A téli kesztyűket úgy tervezték, hogy melegen tartsák a kezet, és védjenek az alacsony hőmérséklet ill. a fagy ellen. Ideálisak szabadtéri tevékenységekhez rendkívül hideg körülmények között is a téli hónapokban.

A hidegálló kesztyűket úgy tervezték, hogy megvédjék a kezet a hidegtől, azonban elsősorban nem a hő megtartására tervezték. Kevésbé szélsőséges hideg körülmények között vagy kevésbé igényes tevékenységekben használják. A hűtőházakban vagy hideg raktárakban végzett munka éppen ilyen típusú munkakesztyűt igényel.

Kesztyű anyagai

A téli kesztyűk puha és hőszigetelő belső réteggel rendelkeznek, amely megtartja a kéz hőmérsékletét. Gyakran különböző szigetelőanyagokat használnak, például gyapjú, mikroszálas vagy hőszabályozó textíliákat. A kesztyű külső oldalán gyakran használnak tartós és vízálló anyagokat, amelyek védik a kezet a nedvesség és szél elől. Ez lehet például nejlon, poliészter bevonattal, softshell vagy membrán anyag. Kínálatunkban áztatott téli, teljes bőr téli, kombinált téli, szabadidős téli vagy textil téli kesztyűket is talál.

A hidegálló kesztyűk céljuktól függően változhatnak. Egyesek puha gyapjúbéléssel rendelkezhetnek a kényelem érdekében, míg más fajták könnyű szövetekkel vannak ellátva a tárgyak jobb kezelése érdekében. A hidegálló kesztyűk külső rétegét általában úgy tervezték, hogy védelmet nyújtson a szél és az enyhén hideg hőmérséklet ellen, de nem olyan ellenálló a szélsőséges körülmények ellen, mint a téli kesztyűk. Az olyan anyagokat, mint a poliészter, a nejlon vagy a softshell, gyakran használják könnyűségük és lélegző tulajdonságaik miatt. Kínálatunkban hidegálló kesztyűk találhatók textil és mártott kivitelben.

Szigetelő tulajdonságok

A téli kesztyűket általában úgy tervezték, hogy magas szigetelést biztosítsanak, és a szélsőséges hőmérsékletekben is megtartsák a kéz hőmérsékletét . Hidegálló kesztyűk esetén a szigetelés kissé gyengébb, mert maga a kesztyű kissé vékonyabb a szerszámok vagy építőanyagok jobb kezelése érdekében. A hidegálló kesztyűket elsősorban hideg belső terekben használják, ahol a munkavállaló nincs folyamatosan kitéve hideg körülményeknek.

Manipuláció

A téli és a hidegálló kesztyűk közötti választáskor fontos figyelembe venni azok különböző jellemzőit. A téli kesztyűketúgy tervezték, hogy szélsőséges körülmények között is megtartsák a hőt. Ezek általában vastagabbak és kevésbé rugalmasak, ami korlátozhatja a kéz mozgását és a tárgyak kezelését. Ezzel szemben a hidegálló kesztyűk vékonyabbak és rugalmasabbak, ami nagyobb mozgásszabadságot és jobb tárgykezelést biztosít, még akkor is, ha kevésbé szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Karbantartás és gondozás

Mindkét típusú munkakesztyű gondozása egyszerű. A munka után hagyja szabadon teljesen megszáradni. A kesztyű szennyeződése esetén kerülje a forró vízben történő mosást, hogy ne rontja meg anyagát és tulajdonságait. Leggyakrabban az ilyen típusú kesztyűkből származó szennyeződéseket langyos vízben, enyhe mosószerrel mossák. A megtisztított és szárított kesztyűt száraz, de szellős helyen tárolja.

Ha hideg körülményekre keres kesztyűt, de fogalma sincs, mi a különbség a téli és a hidegálló munkakesztyű között, úgy gondoljuk, hogy tisztáztuk ezt a kérdést. Ezért ne habozzon kiválasztani a munkakesztyű egyik modelljét  az Ön igényei szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük