Blog

Egy olyan munkaruha az esős időbe, amely szárazon tart

A rossz időjárási körülmények között végzett munka nagyon kényelmetlen lehet, különösen, ha nincs megfelelően felkészülve az esőre vagy a hóra. A nedves ruhák vagy a cipőben lévő víz zavarhatja a munkateljesítményt. Ráadásul rossz időjárás esetén a munkahelyi biztonsága is veszélyben van. Hogyan kell öltözni az esőben, hogy kényelmes legyen, és ugyanakkor Ön védve legyen mind az esőtől, mind a munkájával kapcsolatos kockázatoktól?

A megfelelő anyagok egy esős időjárás esetén

Számos olyan anyag van, amelyet leggyakrabban esős munkaruházat készítésére használnak. Ezek pl. A nejlon, poliészter, PVC, Gore-Tex vagy gumírozott pamut.

A nylon könnyű és tartós anyag, amely gyakran vízálló vagy vízlepergető anyagokkal impregnált. Jó védelmet nyújt az eső és a szél ellen, miközben elég lélegző. A poliészter szintetikus anyag, amely vízálló és szélálló. Gyorsan szárad, és elvezeti a nedvességet a testtől, ami csökkenti a nedvességérzet kockázatát.

 A PVC nehéz és nem lélegző műanyag, amely magas szintű védelmet nyújt az eső és a szél ellen. Alkalmas mostoha körülmények között, de kevésbé lélegző és kényelmes lehet.  A Gore-Tex egy speciális membránanyag, amely vízálló és lélegző. Lehetővé teszi az izzadság elpárolgását a testből, ami szárazon és kényelmesen tartja a beltéri környezetet. A gumipamut egy  pamutból készült anyag, amelyet gumi réteggel impregnálnak, amely őt vízállóvá teszi. Robusztus és tartós, de kevésbé lélegző, hasonló a PVC-hez.

Az eső munkaruházat jellemzői

  • Vízálló – Az esőruházat ellenáll a víz behatolásának a ruházat alsó rétegeibe.
  • Levegőáteresztő képesség – Egyes anyagok képesek elvezetni az izzadságot és a nedvességet belülről kifelé.
  • Szélvédelem – Az erősebb anyagok általában megvédik a testet az erős széltől és a hidegtől.
  • Tartósság – Az erős anyagokból készült ruházat erős varratokkal is rendelkezik, ami növeli tartósságát.
  • Kényelem – Az ilyen ruházat szabása kényelmes, még többrétegű ruházat esetén is.

Az esőruházat típusai

Esőkabát

Az esőkabát egy külső védőruházat, amelyet általában más ruházat felett viselnek, és megvédi az egész testet az esőtől és a széltől. Vízálló és szélálló anyagból, például nejlonból, poliészterből vagy PVC-ből készül, így hatékony védelmet nyújt az eső ellen. Állítható mandzsettával, kapucnival és cipzárral rendelkezik az egyszerű öltözködés érdekében. Kínálatunkban különböző hosszúságokat talál, a rövidtől a hosszúig, az Ön preferenciáinak és igényeinek megfelelően.

Eső nadrág

Az esőnadrágot úgy tervezték, hogy megvédje az alsó testet a nedvességtől és az esőtől. Viselhetők önmagukban vagy teljes munkaruházat részeként. Ugyanolyan vízálló anyagokból készülnek, mint az esőkabátok, hatékony védelmet nyújtanak a nedvesség és a szél ellen. Lehetnek rugalmas derékpántjuk vagy húzózsinórjaik a méretszabályozáshoz és állítható mandzsetta a kényelmes és biztonságos illeszkedés érdekében.

Együttesek az esős időjárásba

Az esős időbe alkalmas együttesek esőkabát és esőnadrág kombinációját tartalmazzák, hogy teljes védelmet nyújtsanak az egész test számára. Ezek az együttesek gyakran ugyanolyan víz- és szélálló anyagokból készülnek, mint az egyes esőkabátok és nadrágok. Kényelmes és biztonságos illeszkedést biztosítanak esőben és a más kedvezőtlen időjárási körülmények között végzett munka során.

Fényvisszaverő ruházat az esőben

A fényvisszaverő ruházatot eső esetében úgy tervezték, hogy a felhasználó jobban látható legyen gyenge fényviszonyok között, például esőben, ködben vagy sötétben. Ez a ruházat beépített fényvisszaverő elemekkelrendelkezik, amelyek visszaverik a jármű fényszóróinak fényét, és növelik a felhasználó láthatóságát. Gyakran vízálló anyagokból készülnek, és kombinálhatók esőkabáttal, nadrággal vagy más típusú védőruházattal.

A kedvezőtlen körülmények között történő öltözködés néha nehéz lehet, de a megfelelő anyag- vagy vágásválasztással funkcionális, kényelmes és tartós munkaruhát hozhat létre  közvetlenül a munkájához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük