Blog

Munkacipők típusai – hol és mikor hordjuk?

A megfelelő munkacipő helyes kiválasztása és viselése alapvető fontosságú a különböző iparágakban dolgozók biztonsága, kényelme és teljesítménye szempontjából. A munkacipőt gyakran olyan szakmákhoz kötik, mint a kőművesség, az egészségügy, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a laboratóriumi és a vegyipar. Ezért volt szükség a munkavégzés helyére vagy szakmatípusára vonatkozó egyéni igényeknek megfelelő különböző típusú munkacipők megalkotására. Milyen típusú munkacipőt kínálunk és milyen szakmákra alkalmasak?

Munkacsizma OB és O4

Az OB munkacsizmák kategóriájába olyan csizmák tartoznak, amelyeknek meg kell felelniük a szabvány által pontosan meghatározott alapkövetelményeknek az alakra, a felsőre, a bélésre, a talpra és az általános kialakításra vonatkozóan. Az O4-es kategóriába viszont a teljes gumiból készült munkacipő tartozik. Ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelnie, mint az O4 kategóriás lábbeliknek, de emellett a sarokban energiaelnyelő és antisztatikus tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Kínálatunkban az OB és O4 munkabakancsok kategóriájában magas és alacsony munkacsizmákat talál, amelyek ellenállnak a víznek és az igényes munkakörülményeknek. Különböző színekben, talptípusokban és formákban. Például – a fekete csizma jellemző a tűzoltókra vagy gazdálkodókra, a sötétzöld a kertészekre vagy a tájmérnökökre, a fehér pedig steril színével a vegyiparhoz vagy élelmiszeriparhoz tartozik. Ebben a kategóriában találsz még vízhatlan nadrágbakancsos horgászokra vagy magasabb vízállásban való munkára. A nadrág megvédi a többi munkaruhát a nedvességtől, és megakadályozza, hogy víz érintkezzen a testtel.

Munkacipő S4 és S5

Az S kategóriás munkacsizmák abban különböznek az O kategóriától, hogy kompozit megerősített orral rendelkeznek. Az S4 speciális kategóriás munkacsizmákat tartalmaz, amelyek az alapkövetelményeken túlmenően megfelelnek a felsőrész csupa gumi jellegének, energiaelnyelésnek a sarokrészben és antisztatikus tulajdonságainak. Az S5 kategória a csupa gumis munkacsizmára is előírja a követelményeket, és ugyanazokat a tulajdonságokat, mint az S4 kategóriás lábbelik, de ezen felül van szúrásálló és mintás talppal.

Az S4 és S5 kategóriájú munkacipők olyan ipari és építőipari munkahelyekre alkalmasak, ahol éles tárgyra való rálépés elleni védelem szükséges, például szög, üveg vagy más éles anyag. Ezenkívül a kompozit hegynek köszönhetően védik az ujjakat.

Fehér munkacsizma

A fehér munkacsizmát bizonyos szakmákban használják, ahol fontos a higiénikus és steril munkakörnyezet. Az egészségügyi környezetben a fehér munkacipőt főként műtőkön, steril osztályokon és veszélyeztetett betegek kezelésekor használják. Úgy tervezték, hogy magas szintű higiéniát biztosítsanak és minimálisra csökkentsék a szennyeződés kockázatát.

Az élelmiszeripari létesítményekben, például éttermekben, kávézókban, pékségekben és hentesüzletekben fehér munkacipőre lehet szükség. Ezek a csizmák segítenek minimalizálni az élelmiszer-szennyeződést, megakadályozzák a mikroorganizmusok átvitelét és megvédik a dolgozókat a veszélyes anyagoktól.

A fehér munkacsizma használható laboratóriumi környezetben, beleértve a kémiai laboratóriumokat és a kutatóhelyeket is. Ezek a csizmák segítenek minimalizálni a szennyeződés kockázatát, és biztosítják a kísérletek és elemzések eredményeinek tisztaságát.

A gyógyszeriparban, a gyógyszerek és készítmények gyártásában a fehér munkacsizma is használható. Ez biztosítja a higiéniát, minimalizálja a szennyeződést és megakadályozza a szennyeződések átjutását a termékekre.

Szigetelt munkacsizma

A szigetelt munkacsizmát úgy tervezték, hogy meleget és védelmet nyújtson a hideg és az alacsony hőmérséklet ellen nedves környezetben. Ezek a csizmák olyan speciális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek hőszigetelést és kényelmet biztosítanak a dolgozó számára.

Az építőiparban és a kézművességben a munka gyakran hideg és megerőltető körülmények között történik. A szigetelt munkacipő szigetelést biztosít a hideg ellen, hogy a lábat melegen és védve tartsa. A logisztikában és a szállításban dolgozók gyakran a szabadban is dolgoznak, ahol hidegnek és páratartalomnak vannak kitéve. A szigetelt munkacsizmák ideálisak ezekben a környezetekben, hogy szárazon és melegen tartsák a lábat. Hideg környezet, amelyre a szigetelt csizmák tökéletesek, lehet erdészet, fagyasztóban végzett munka vagy bármilyen, különösen a téli hónapokban végzett munka.

Női munkacipő

A női munkáscsizmák gyakran alkalmazkodó szabást biztosítanak, ami a férfi vagy univerzális modellekhez képest valamivel kisebb szélességükön is meglátszik. Kínálunk boka, bal sípcsont és sípcsont típusú munka csizmákat, színes színekkel és mintákkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük