Blog

Hogyan válasszunk munkakesztyűt különféle otthoni munkákhoz?

Ha Ön barkácsoló, vagy csak alkalmi javítója az időnként elromló hétköznapi dolgoknak, akkor biztosan tudja, hogy otthon nincs elég munkakesztyű. Legyen szó eldobható munkakesztyűről, gumikesztyűről vagy szövet munkakesztyűről, belőlük soha nincs elég. De tudod, hogy melyik kesztyű a legkívánatosabb a háztartásban?

Kerti munka

A speciális tervezésű kerti kesztyűk gyakran kombinálják a kézháton lévő rugalmas anyagot a tenyéren és az ujjakon lévő tartós anyaggal. Az ilyen kesztyűket mártott kesztyűnek nevezik, mert rugalmas textilből készül, amely a tenyér és az ujjak részében ellenálló réteggel van gumírozva. A mártott munkakesztyűk kategóriájában különböző fazonokban és anyagokban, eltérő tartóssággal találhatod meg őket.

A mártott kesztyűk előnye a rendkívüli kényelem és a tartósság, valamint a kerti szerszámok kiváló kezelhetősége. A tenyér területén lévő gumi anyagnak köszönhetően lehetősége van bármilyen edényt erősen megfogni anélkül, hogy attól félne, hogy megsérül, vagy az edény kicsúszik a kezéből.

Ha vegyszerekkel, például permetezőszerekkel, rovarirtó szerekkel vagy műtrágyákkal dolgozik, javasoljuk, hogy viseljen teljes gumikesztyűt, nehogy érintkezzen a bőrrel.

Építési munkák a ház körül

A ház külső részén végzett építési munkák során fontos a megfelelő munkakesztyű kiválasztása, amely megvédi a kezét a lehetséges veszélyektől és sérülésektől. A munkakesztyűk gyártásához többféle anyag létezik, beleértve a bőrt, latexet, nitrilt, PVC-t és másokat.

A legtöbb esetben tartós anyagból készült kesztyűre lesz szüksége, hogy megvédje magát az éles tárgyaktól, vegyszerektől vagy más típusú veszélyektől. A bőrkesztyűk népszerű választás kültéri építési munkákhoz, mert ellenállnak a sérüléseknek és taszítják a vizet. Hasonló választás lehet a kombinált bőr-textil kesztyű is.

Festési munkák, felújítások

Festés közben olyan munkakesztyűre van szükség, amely ellenáll a festéknek és a vegyszereknek. A nitrilből vagy latexből készült kesztyűk gyakran megfelelőek, mivel ezek az anyagok ellenállnak a vegyszereknek és hatékony védőréteget biztosítanak. Vagy erősebb eldobható kesztyűt választ, vagy vékonyabb gumi munkakesztyűt nyúl a többszöri használatra.

Háztartás

Attól függően, hogy mit fog takarítani, választhat különböző anyagokból, például latexből, nitrilből, PVC-ből, gumiból, bőrből vagy textilből készült kesztyűt. Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és korlátait. A latex vagy nitril kesztyű jó választás a vegyszerek és szennyeződések elleni védelemhez. A textilkesztyű alkalmas lehet hő elleni védelemre vagy bútormozgatáskor.

Dolgozzon fával vagy fémmel

Függetlenül attól, hogy fát halmoz fel a téli szezonra, vagy fémet dolgozó fel, mindkét típushoz olyan eszközöket kell használni, amelyek sérülést okozhatnak. Az ilyen munkákhoz ideálisak a porózus kesztyűk, amelyek tartós anyaguknak köszönhetően megvédenek az esetleges veszélyektől. Magának a fának vagy fémnek a kezelésekor tanácsos olyan kesztyűt viselni, amely nem okoz zúzódásokat, vagy hogy ne kerüljön át rajta forgács vagy egyéb fa vagy fémdarab. Az ilyen tevékenységekhez teljes bőrkesztyű vagy kombinált bőr-textil kesztyűválasztását javasoljuk.

A helytelenül kiválasztott munkakesztyű következményei különböző tevékenységekhez

Számos gyakori és súlyosabb probléma is összefüggésbe hozható a nem megfelelő kesztyűkkel. Általában maguknak a kezeknek a sérülése lehet, akár dörzsölés, szúrás, akár bőrirritáció következtében. Ezek a sérülések gyakran nem veszélyesek, de azonnal el kell látni a sebet.

A helytelenül megválasztott kesztyűk megnehezíthetik a nehéz eszközökkel végzett munkát, ami veszélyesebbé teheti munkáját Önre és a környezetében élőkre nézve. Képzelje el, hogy egy berendezés kicsúszik a kezéből fűrészelés vagy fűnyírás közben, csak azért, mert olyan típusú kesztyűt választott, amely nem képes szilárdan tartani a kezében lévő tárgyakat. Az ilyen hibák végzetes következményekkel is járhatnak.

Ne feledje – felelősségteljesen válasszon munkakesztyűt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük