Blog

Hogyan öltözzünk hideg munkakörülmények között

A téli hónapokban vagy hideg körülmények között végzett munka, például raktárakban, kellemetlen érzést okozhat hideg és hideg formájában, ami szinte mindig a lábból ered. Azonban kihívást jelenthet megtalálni a megfelelő lábbelit, amely biztonságban és melegen tart. Ezért összefoglaltuk Önnek a legfontosabb dolgokat, hogyan viseljen cipőt hideg munkakörülmények között.

Kezdje az alapoktól

Te magad is tudnod kell, mennyire fogékony vagy a télre. Akár csak magas zoknit kell felvenned, akár valamivel nagyobb adag hőszigetelésre van szükséged, ne becsüld alá az alapot, amely szigetelő réteget képez a lábad és a cipőd között. A munkazokninak erősnek kell lennie ahhoz, hogy hosszú ideig ellenálljon a túlzott súrlódásnak a munkavégzés során. Ezért felejtse el az olcsó és vékony zoknikat, amelyek egy hónapon belül használhatatlanok lesznek az anyag elvékonyodása vagy az esetleges lyukak miatt.

A munkazokni kategóriában sokféle zoknit kínálunk, akár méret, akár anyagvastagság, akár hossz szerint. Télen javasoljuk, hogy válasszon vastagabb anyagokat, amelyek mentesítik a lábát a fagyástól vagy a merev lábujjaktól. Választhat meleg gyapjúból készült TERMO zoknit, amely a tökéletes izzadságelnyelésnek köszönhetően garantálja a hőszigetelést és a szárazság érzetét.

Munkacipő – szigetelés és lábvédelem egyben´

Hideg munkakörülmények lehetnek száraz és nedves környezetben egyaránt. Éppen ezért érdemes odafigyelni a téli lábbeli helyes megválasztására. A száraz télre különféle típusú munkacipőket tudunk ajánlani, például bokacsizmát, lábszárközépig érő csizmát vagy téli szigetelt csizmát, akár kompozit orrral, akár anélkül. Mindegyik típust elsősorban a cipő magassága különbözteti meg, a bokától a sípcsontig. A munkacipőnek vastagnak és kényelmesnek kell lennie, és meg kell felelnie a munkatevékenységének megfelelő követelményeknek és szabványoknak.

A nedves és hideg munkakörülmények a veszélyesebbek. Olyan helyen tartózkodik, ahol hideg van, és ugyanakkor fennállhat a csúszás veszélye. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy ugyanolyan típusú cipőt válasszon, mint a száraz cipőhöz, azzal, hogy meg kell felelniük a szabvány előírásainak, amelyek csúszásmentes talppal és vízálló felső réteggel rendelkeznek.

Gyakran használják a gumicsizmát is, amely tökéletes nedves körülmények között. Ha attól tart, hogy fázni fog egy ilyen munkacipőben, egyszerűen válasszon olyan csizmabetéteket, amelyek ideális hőréteget hoznak létre a lába számára. Kínálatunkban azonban megtalálhatóak szigetelt gumicsizmák is, ahol nem szükséges külön megvásárolni a szigetelt talpbetétet.

Ha a cipők nem vízállóak, felületüket speciális spray-vel impregnálhatjuk amely egy szigetelő réteget hoz létre a cipő felületén, amelyen a víz nem tud átjutni. Javasoljuk, hogy minden olyan lábbelit impregnáljon, amely nem vízálló, a textil lábbeliknél pedig különösen ügyeljen a varrás területére.

Ha tudja, hogy nagyon hideg körülmények között dolgozik, és nem nélkülözheti vastag zoknit, legrosszabb esetben két pár zoknit, javasoljuk, hogy egy számmal nagyobb cipőméretet válasszon. Ennek főként az az oka, hogy ha két vastagabb réteg hozzáadásával pár milliméterrel nagyobbra teszed a lábadat, nem biztos, hogy úgy passzol a cipő, ahogy szeretnéd. Ne feledje, a kényelem az első.

Funkcionális kiegészítők lábbelihez

A cipőtartozékok részeként egy főt ajánlhatunk – cipőbetéteket. Kínálatunkban találsz filcből készült munkacipő talpbetéteket, melyek hideg munkakörülmények között kiváló szigetelőréteget biztosítanak. Többek között választhat termálbetétet vagy formázott talpbetétet is, amelyek a melegen kívül a kívánt kényelem adagját is megadják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük