Blog

Mely munkatevékenységekhez ideálisak a rezgéscsillapító kesztyűk?

Kihívást jelenthet olyan tevékenységekkel dolgozni, amelyek szó szerint állandóan megráznak. Mindig arra kell koncentrálnia, hogy szilárdan tartsa a munkaeszközt, hogy az ne csússzon ki a kezéből. Sok esetben a rezgéscsillapító kesztyű elengedhetetlen a munkahelyen, aminek számos előnye van.

Mik azok a rezgéscsillapító kesztyűk?

A rezgéscsillapító munkakesztyűk olyan speciális kesztyűk, amelyeket úgy terveztek, hogy csökkentsék a vibráció hatását vibráló szerszámokkal, például fűrészekkel, vibrációs lemezekkel, bozótvágókkal és hasonlókkal végzett munka során. Ezek a kesztyűk kiváló rezgéscsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek, és kiváló tapadást biztosítanak a munkaeszközön.

Az ilyen típusú munkakesztyűk megfelelnek a 2018 (2020) STN EN ISO 21420 szabványnak, amely a védőkesztyűkre vonatkozó általános követelményeket tartalmazza. Emellett megtalálja az RS 21301 szabványt 2018-tól és az RS 21302 szabványt ugyanabból az évből a rezgéscsillapító kesztyűkre.

Rezgéscsillapító kesztyű anyaga

A rezgéscsillapító kesztyűket olyan speciális anyagok felhasználásával tervezték, amelyek képesek elnyelni és minimalizálni a vibrációkat, amelyeknek a munkavállalók ki vannak téve a vibráló szerszámokkal végzett munka során. Ezek az anyagok biztosítják a kezek védelmét a rezgések negatív hatásaitól, ugyanakkor kényelmet és kényelmet biztosítanak. Lehetnek gélbetétek, neoprén, poliuretán habok és szálak, kevlár, szénszálak vagy hőre lágyuló elasztomerek (TPE).

A gélbetéteket gyakran a kesztyűk tenyerébe és ujjaiba helyezik. Ezek a betétek képesek elnyelni a vibrációkat és további ütéscsillapítást biztosítanak, csökkentve a dolgozók kezére gyakorolt ​​negatív hatásukat.

A neoprén rugalmas, tartós és vízálló anyag, amelyet gyakran használnak rezgéscsillapító kesztyűkben. Rugalmassága lehetővé teszi, hogy a kesztyű jobban illeszkedjen a kézhez, és ezáltal hatékonyabban nyeli el a rezgéseket.

A poliuretán habok és szálak könnyű, puha és rugalmas anyagok, amelyeket rezgéscsillapító párnák gyártásához használnak. Ezek a habok képesek elnyelni a rezgéseket, miközben elég puhák ahhoz, hogy fenntartsák a kényelmet a hosszú távú viselet során.

A kevlár egy nagy szilárdságú és tartós anyag, amelyet gyakran a rezgéscsillapító kesztyűkbe építenek be, hogy védelmet nyújtsanak az éles tárgyakkal szemben, miközben növelik a kesztyűk általános tartósságát.

A szénszálak könnyűek és nagyon ellenállnak a rezgéseknek. Ezeket a szálakat kiváló minőségű rezgéscsillapító kesztyűk előállítására használják, amelyek magas szintű védelmet nyújtanak.

A TPE rugalmas és rugalmas anyagok, amelyeket gyakran használnak rezgéscsillapító kesztyűk gyártásához. Ezek az anyagok biztosítják a kényelmet és a rugalmasságot, ami fontos a szerszámmal való hatékony munkavégzéshez.

Olyan foglalkozások, ahol a rezgéscsillapító kesztyű nem hiányozhat

Építőipari munka bontókalapácsokkal, vibrációs lemezekkel, csiszológépekkel, fúrógépekkel, csavarhúzókkal és egyéb vibrációs berendezésekkel. A vibráció veszélye az építőipari gépek üzemeltetésekor is fennáll.

Erdőgazdálkodás – fafeldolgozás láncfűrésszel vagy gépek üzemeltetése fa szállítására és tárolására.

Kőműves és ácsmunka – fa és nyers kő csiszolása és megmunkálása.

Ipari – pneumatikus kalapácsokkal, köszörűkkel, fűrészekkel és egyéb, az ipari szektorban vibrációt okozó szerszámokkal végzett munka.

Kertészet és zöld karbantartás – bozótvágóval, fűrésszel, traktoros kaszával vagy más professzionális kerti szerszámmal végzett munka. Ez akkor is érvényes, ha szövetkezeten dolgozik, amikor traktort vagy kombájnt üzemeltet.

A rezgéscsillapító kesztyűk felbecsülhetetlen értékű eszköz azoknak a szakembereknek, akik napi szinten foglalkoznak vibrációs eszközökkel. Különféle ágazatokban használják őket, például az építőiparban, az erdészetben, az iparban vagy a kézműves iparban. Ezek a kesztyűk nemcsak biztonságot, de kényelmet is biztosítanak, ami növeli a munkavégzés hatékonyságát és a rezgéssel járó munkaeszközök jobb kezelését. Válassza ki a munkakesztyűkszéles kínálatából a szakmájának vagy hobbijának leginkább megfelelőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük