Blog

Hogyan válasszuk ki a munkacipőhöz illőt

A munkacipő szinte minden iparágban a munkaeszközök alapja. Azt viseljük, ami a szakmának természetes és kényelmes is. A kesztyűhöz illő cipő megtalálása azonban néha nehéz lehet, és a nem megfelelő méretű vagy szabású viselet egyaránt károsíthatja a testet és a munkavégzést.

Mi történik, ha nem a megfelelő munkacipőt választ?

Először is, a túl bő cipő viselése hólyagokat és dörzsölést okozhat, amikor a bőröd a cipő belsőjéhez dörzsölődik, vagyis a lábad a cipőben lebeg. Ezzel szemben túl szorosan illeszkedő munkacipő, lábproblémákat okoz, beleértve a benőtt körmöket vagy az elégtelen véráramlást a lábakban. A rosszul illeszkedő cipők hát-, derék- vagy ízületi fájdalmakat is okoznak.

Másodszor, a láb ívei határozzák meg tested tartását és egyensúlyát. Ha a munkacipő több órás munkavégzés során nem tartja kellőképpen az ívet, maradandó problémák léphetnek fel leesett boltívekkel, plantáris fasciitis és egyéb problémák.

Harmadszor, minden cipő egyedi törésponttal van kialakítva. Ez az a hely, ahol a cipő természetesen meghajlik séta vagy guggolás közben. Ha a töréspont rossz helyen van, különösen kisebb-nagyobb szám viselése esetén, a lábad nem tud természetes mozgásban úgy meghajlani, ahogy kellene. Ez fájdalmat okozhat a lábban vagy az ízületekben.

Végül, a nem megfelelően illeszkedő munkacipők gyakran egyenetlenül kopnak, ami lerövidítheti az élettartamot. Ennek főként az az oka, hogy a megfelelően illeszkedő cipő meg van erősítve, hogy ellenálljon a sérüléseknek ott, ahol a talajt éri. De a rosszul illeszkedő más helyeket is eltalálhat a talpon vagy az oldalakon, amelyek idő előtt elhasználódnak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szabást, és hogyan derítsük ki, hogy megfelelő szabású munkacipőnk van

A megfelelő munkacipő megtalálása egy kis tudomány. A választás megkönnyítéséhez azonban elég betartani néhány trükköt. Először is meg kell mérnie a lábfejét, az ív hosszát és/vagy kerületét. Ennek a lépésnek köszönhetően szűrheti a méretet és szűkítheti a választékot.

A jól illeszkedő munkacipő legyen egy kicsit tágas, de ne teljesen bő. A legtöbb ember lábai enyhén megduzzadnak munkaidőben. Ez különösen igaz az álló foglalkozásokra, amikor a lábak nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ezért érdemes lazább cipőt választani, hogy ne fulladjon meg duzzadt állapotban.

Séta közben a sarkának a helyén kell maradnia anélkül, hogy a cipő hátuljához dörzsölne. Ezenkívül ne érezzen túlzott nyomást a lábára a cipők oldaláról. A lábujjaknak helyet kell biztosítani a mozgáshoz és csavaráshoz, de járás közben ne csusszannak előre és ne érintsék meg a cipő elejét.

Hogyan mérjük meg a lábunkat munkacipőhöz

Ha egy ideje nem mérte meg a lábát, érdemes újra megtenni, csak azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő méretet visel. Valójában ez egy meglehetősen egyszerű folyamat, amelyet akár háztartási cikkek segítségével is elvégezhet.

  1. Vedd fel a zoknit, amit munkába veszel.
  2. Helyezzen egy darab papírt a padlóra, amely hosszabb, mint a lábfeje hegyétől a lábujjáig.
  3. Üljön le, és helyezze a lábát a papírra úgy, hogy a lába derékszögben legyen.
  4. Rajzolja meg a láb körvonalát ceruzával úgy, hogy függőlegesen tartsa a ceruzát.
  5. Jelölje meg azokat a helyeket, ahol a körvonalak legszélesebbek és leghosszabbak.
  6. Mérje meg a jeleket egy vonalzóval, és kerekítse fél tizedesre.
  7. A pontos méret megtudásához használja azokat a táblázatokat, amelyeket az adott cipőhöz talál.

Ha értékei két szám között vannak, válassza a magasabb számot. Például, ha a lábad hossza 26,5, válassz egy 27-et. Jobb, ha van egy cipő, amiben van egy kis hely, mint egy olyan, amelyik tolja.

A cipő anyagának hatása a cipő méretére

A munkacipő egy nagyon tág fogalom, amely magában foglalja a különböző munkakörnyezetekhez tervezett különböző típusú cipőket. A munkacipők anyaga lehet rugalmas, merev, szigetelt vagy légáteresztő. Az ilyen tényezők befolyásolják a cipőválasztást is. Kompozit orrú munkacipő nem lehet túl rövid, hogy a lábujjai a cipő belső részének elejét érintsék. Kínálatunkból a sport- és női cipők főleg rugalmasabb anyagúak, így könnyebb és nehezebb kézi munkáknál is biztos lehetsz a kényelemben.

Ha a cipő nem passzol

Ha kiválasztottad a megfelelő méretet, de mégsem érzed jól magad a cipődben, megállíthatod a cipődet. A cipőben lévő hely kitöltéséhez válasszon vastag munkazoknit, amely kitölti a lábujjaktól a sarokig vagy a bokáig az egész láb körüli teret. Ha szeretné a láb kényelmét beállítani, akkor biztosan kiválasztja kínálatunkból a megfelelő cipőbetéteket. A gél és bőr, ortopéd vagy közönséges talpbetétek tökéletesen kiegészítik a cipők kényelmét viselés közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük