Blog

Hogyan válasszuk ki az ideális munkakesztyűt cégi számára?

A munkakesztyű a sokoldalúan használható munkaruha egyik funkcionális kiegészítője. Használják őket az építőiparban, a gyógyszeriparban, a vegyiparban vagy az élelmiszeriparban és sok másban. Sokféle munkakesztyű van a piacon, amelyek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Éppen ezért ebben a cikkben a különböző iparágak számára készült különböző típusú munkakesztyűket tárgyaljuk, amelyeknek köszönhetően biztosan kiválasztja a megfelelőt cégi számára.

Eldobható kesztyű

Az eldobható kesztyűket általában az ujjaktól a csuklóig védik a különböző iparágakban. Egyszeri használatra tervezték és megtalálják a felhasználásukat a különböző iparágakban. Az egészségügyi dolgozók és az orvosokgyakran használnak eldobható kesztyűt, különböző orvosi eljárások során a baktériumok és fertőző betegségek terjedésének megakadályozására. Az ilyen kesztyűket gyakran használják takarítási munkák során is, különösen a bőrt korrodáló vegyi tisztítószerek kezelésekor. Többek között a gasztronómiai iparban is népszerűek, különösen a nyers hús vagy a baromfi kezelésénél. Az eldobható kesztyűket a szépségipari szakmák, például fodrászok, kozmetikusok vagy körömtechnikusok is nagyra értékelik. A kesztyű véd a peroxiddal, acetonnal vagy viasszal való érintkezés ellen. Mindenekelőtt saját és ügyfelei higiéniájáról van szó.

Gumikesztyűk

A gumikesztyűk vastagabbak, mint az eldobhatóak, és többszörös használatra tervezték. Víz- és vegyszerállóak, tisztíthatók. A gumikesztyű praktikus megoldást jelent számos olyan munkához, ahol fontosabb a kézvédelem. Vegyi anyagokkal, szennyeződésekkel, olajjal vagy más, a bőrön nem szereplő anyagokkal történő munkavégzés során alkalmazzák. Gyakran használják mosogatásra vagy háztartási vagy munkahelyi helyiségekre.

Textil kesztyű

A textil kesztyűk jó szigetelést biztosítanak a forró vagy hideg tárgyakkal szemben. Különféle, rendkívül eltérő iparágakban használják őket. A legfontosabb munkakörnyezetek közé sorolhatjuk a fehér kesztyűs pincéreket, amelyekhez kesztyűt használnak a forró vagy hideg tányérok elleni védelemre, vagy a vásárlók magasabb higiéniájára. Többek között a textilkesztyűt sok hidegebb körülmények között dolgozó kedveli, legyen szó építőmunkáról vagy kertészkedésről. A textilkesztyűkhöz mártott kesztyűt is tudok adni, amelyek textilből és PU-ból készülnek, nitril vagy latex réteggel a tenyér területén. Kényelmes viselet, és védelmet nyújt a szennyeződésekkel vagy a tárgyak jobb kezelésével szemben.

Bőr és bőr-textil kesztyű

A bőrkesztyű egyfajta munkakesztyű, amelyet gyakran használnak különféle olyan munkákhoz, amelyek kézvédelmet és tartósságot igényelnek. Gyakran használják azokat az építők, akiknek nagyobb dózisú védelemre van szükségük beton, fém vagy fa kezelésekor. Ez a fajta kesztyű alkalmas lehet szerelőknek is, amelyek tudják, hogyan kell védelmet nyújtani a munka során kezelt zsírok, olajok és egyéb folyadékok ellen. Talán a legfontosabb szakma, amelyben ezeket a kesztyűket megtalálja, a hegesztés.

A hegesztőkesztyűk bőrből készülnek, mert nagy ellenállást biztosítanak az égési sérülésekkel és a kirepülő szikrákkal szemben. Bőrkesztyűket textilekkel kombinálva is találhat. Ebben az esetben a bőr a tenyér azon részein van, ahol védelemre van szükség. A textil rész kissé vékonyabb és rugalmasabb, ami kényelmesebbé teszi a kesztyűt.

Anti kesztyűk

Az antisztatikus kesztyűket úgy tervezték, hogy megakadályozzák a statikus elektromosság felhalmozódását és kisülését. Általában olyan iparágakban használják, ahol érzékeny elektronikai alkatrészeket kezelnek, mint például az elektronikai gyártás, a számítógép-összeszerelés és a félvezetőgyártás. Az antisztatikus kesztyűk segíthetnek megelőzni az érzékeny berendezések károsodását, és csökkentik a munkavállalók áramütésének kockázatát.

A rezgéscsillapító kesztyűket úgy tervezték, hogy csökkentsék a felhasználó kezére továbbított vibráció mértékét. Általában olyan iparágakban használják, ahol a munkavállalók elektromos szerszámokat vagy berendezéseket használnak, amelyek jelentős mennyiségű vibrációt keltenek, például az építőiparban, a gyártásban és a szállításban. A rezgéscsillapító kesztyűk segíthetnek csökkenteni a kéz-kar vibrációs szindróma kockázatát, amely állapot zsibbadást, fájdalmat és csökkent kézügyességet okozhat.

Porózus kesztyű

A pórusmentes kesztyűk népszerű kiegészítők számos olyan iparágban, ahol éles és veszélyes tárgyakat kezelnek. Gyakran használják azokat az építőmunkások, akik éles anyagokat, például fémet, üveget vagy betont kezelnek. Az éles tárgyakat kezelő termelési dolgozók is használhatják. Kiszolgálhatják a kertészeket is, amikor szúrós növényeket vagy éles tárgyakat, például ollót vagy kerti gereblyét kezelnek. Többek között megtalálhatóak a szakácsok és hentesek által használt fém porózus kesztyűk is.

Különböző hőmérsékleteknek ellenálló kesztyűk

Sok munkavállaló hideg vagy meleg körülmények között dolgozik. Akár magas, akár alacsony a hőmérséklet, a kézvédelem ebben az esetben az első helyen áll. A hidegálló kesztyűk nagyszerű kiegészítők a hideg raktárakban, fagyasztókban vagy bármilyen hideg helyen végzett munkához. Ellenállnak a fagypont alatti hőmérsékletnek, és védik a kezét a fagyástól. A téli kesztyűk, amelyeket a munkások az építkezéseken vagy a közlekedésben használhatnak, a helyszíni hideg és hideg munkakörülményeket is szolgálják.

A hőálló kesztyűt úgy tervezték, hogy védelmet nyújtson a kéznek forró vagy felforrósodott anyagok kezelésekor.  Általában számos iparágban és munkahelyen használják, ahol a dolgozók égési sérülések veszélyének vannak kitéve. Leggyakrabban ezek a hengerek, akik forró fémet és öntőformákat kezelnek, vagy üvegmunkások, akik forró üveget kezelnek. Az ilyen kesztyűk azonban olyan tűzoltókat is szolgálhatnak, akik magas hőforrás közelében tartózkodnak.

Sokféle munkakesztyű létezik, és felhasználásuk még több. Reméljük, hogy segítettünk Önnek a kesztyű kiválasztásában cégi számára, és hiszünk abban, hogy a munkahelyi biztonság egy kicsit alaposabb lesz. Nézze meg a minőségi munkaruhákat a különböző munkaterületekhez, amelyekhez biztosan megfelelnek dolgozói. Továbbá ne habozzon feltenni nekünk a kiválasztással kapcsolatos kérdéseit. Szívesen adunk tanácsot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük