Blog

Miért van szükségük a hölgyeknek saját munkaruha-kategóriára?

A nők évszázadok óta a munkaerő részét képezik, és a gazdasághoz való hozzájárulásukat nem lehet figyelmen kívül hagyni. Folyamatos probléma azonban a kifejezetten nők számára tervezett megfelelő munkaruha hiánya. A nőknek túl sokáig kellett megelégedniük a rosszul szabott és kényelmetlen ruházattal, amely nemcsak a teljesítményüket akadályozhatja, hanem az önbizalmukat is alááshatja.

Ez egy új, kifejezetten nők számára tervezett munkaruha-kategória megjelenéséhez vezetett. Ez a kategória a nők egyedi szükségletei a munkahelyen, beleértve a testalkatukat, méretüket és munkájuk jellegét. Ahogy egyre több nő lép be olyan hagyományosan férfiak által uralt területekre, mint az építőipar, a mérnöki munka és a gyártás, egyre fontosabb, hogy funkcionális és divatos munkaruha legyen.

Női szabású munkaruha

Ami a munkaruhákat illeti, a nőknek történelmileg be kellett érniük a rosszul illeszkedő, férfiaknak tervezett ruházattal. Ez folyamatos probléma a hagyományosan férfiak által uralt iparágakban, például az építőiparban, a gyártásban és a mérnöki munkákban, ahol a munkaruházatot gyakran a férfiak testét szem előtt tartva tervezik. Ennek eredményeként a nőknek túl nagy vagy túl kicsi ruhákat kell viselniük, ami akadályozhatja munkavégzésüket, biztonságukat és kényelmüket.

A férfi és női munkaruhák méretbeli különbségei jelentősek lehetnek. A férfi ruházatot általában szélesebb vállra, keskenyebb csípőre és hosszabb törzsre tervezik, míg a női ruházatot szélesebb csípővel, keskenyebb vállval és rövidebb törzstel tervezik. Éppen ezért a hölgyek kényelmes és tökéletesen illeszkedő női pólók és pulóverekkínálatából válogathatnak.

Ugyanez a probléma az olyan munkanadrágokkal is, amelyek nem a nők keskeny derekára, vagy a nadrág szükséges hosszára vagy szélességére igazodnak. A női munkanadrág kínálatában kiválaszthatja a megfelelő munkaruhát építőmunkához, kertészkedéshez, egészségügyi pozíciókhoz és sok máshoz. Ezen kívül a férfi ruházatból kényelmes szoknyákat is kínálunk, melyek gasztronómiai és szállodai munkakörbe is alkalmasak.

Női méretek

A frizurák kapcsán megemlíthetjük még a munkaruha méreteit, amelyek jelentősen eltérnek a két nem között. Míg a legkisebb férfi méret ideális egy alacsonyabb és karcsúbb férfi számára, ez a méret egy közepes méretű választás egy nő számára.

A férfi és női munkaruhák közötti méretbeli különbségek súlyos következményekkel járhatnak a nők munkavégzésére és biztonságára nézve. A rosszul illeszkedő ruhák megnehezíthetik a nők szabad mozgását, ami veszélyes lehet, különösen a fizikailag megterhelő munkák során. Ezenkívül a túl szűk vagy túl bő ruha kényelmetlen lehet, ami megnehezítheti a nők számára a munkára való koncentrálást.

Ha uniszex modellek közül választ, például egyenes szabású munkapólot, ne felejtse el ellenőrizni a méretválasztást a mérettáblázatban, amely szinte minden munkaruhánál megtalálható.

Munkacipő méret

Hatalmas különbség a munkacipők között a női és férfi cipőméretek közötti különbség. Amedig a nők átlagos lábmérete 39, addig a férfiaké 43. Ennek ellenére a legtöbb nő mérete 36 és 38 között van. Ez a tény nagyon fontos a nők munkacipőválasztásában.

Sok kiváló minőségű munkacsizma férfiaknak szól, és nagyobb méretben kínálja modelljeit. A cipő robusztusságától függően sztereotípia, hogy a munkacipőket férfiak által végzett szakmákkal társítják. Itt azonban a hölgyek megtalálják a maguk útját, mégpedig a különféle szakmákhoz való női munkacipőkben.

Kínálatunkban sokféle munkacipőt talál a sportcipőktől kezdve a munkaszandálokon át az orvosi cipőkig. A modellek többsége unisex dizájn, kisebb méretű, ideális nők számára. Többek között a színes változatoknak köszönhetően Ön is magához tér, aminek köszönhetően kitűnik a többi dolgozó közül, és kialakíthatja saját stílusát. Minden nő megérdemli, hogy kényelmes munkaruhában és cipőben dolgozzon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük