Blog

Bizonyított trükkök arról, hogy hogyan lehet megszabadulni a munkacipő kellemetlen szagától

A minőségi munkacipőket úgy tervezték, hogy megbirkózzanak a nehéz munkakörülményekkel, beleértve az álló vagy hosszú műszakokat. Kopásuk magától érthető, de a munkacipő hosszú ideig tartó viseléséből eredő kellemetlen szag kiküszöbölhető. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bevált módszereket a munkacipőben lévő kellemetlen szagok kiküszöbölésére.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna évtizedek óta nem csak a konyhához tartozik. Sokan megtalálták a használatukat mind a tisztításban, mind a cipők tisztításában, vagy a szaguk megszüntetésében. A szódabikarbóna olyan abszorbens tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek elnyelni a kellemetlen szagokat és nedvességet a cipő belsejéből.

Szódabikarbóna használata esetén győződjön meg arról, hogy a cipő száraz. Szórja egyenletesen a munkacipő belsejébe. Egy teáskanál segíthet ebben a lépésben. Hagyja a szódabikarbónát a cipőben legalább egy éjszakán át, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a szagok és a nedvesség felszívódására a cipő anyagából. Másnap egyszerűen rázza ki a szódabikarbónát, és ha maradt belőle  a cipőben, törölje le a belsejét enyhén nedves ruhával.

Miért működik a szódabikarbóna?

  • Elnyeli a szagokat
  • Felszívja a nedvességet
  • Ártalmatlan a bőrre

Ecet

Az ecetnek nagyon jellegzetes szaga van, ezért egészen ironikus, hogy ez a nyersanyag a konyhából hatékonyan eltávolíthatja a cipők szagait. Az ecetsav, amely az ecet fő összetevője, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek megszüntetni a szagot okozó baktériumokat és mikrobákat. Ez a vegyipari termékek olcsó és megfizethető alternatívája.

A cipő kellemetlen szagának kiküszöböléséhez készítsen ecetoldatot vízből és ecetből 1: 1 arányban. Óvatosan nedvesítse meg a ruhát a zsebkendőt az oldatban, és törölje le a  munkacipő teljes belsejét. Összpontosítson azokra a helyekre, ahol a legtöbb baktérium lehet jelen, például tippekre. Törlés után hagyja, hogy az oldat természetesen megszáradjon a levegőn, ideális esetben a szabadban.

Miért működik az ecet?

  • Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik
  • Semlegesíti a szagot
  • Fertőtlenít

Gyógynövényes zsákok

A réteken, erdőkben vagy akár a kertben általánosan elérhető gyógynövények nagyszerű alternatívát jelenthetnek a munkacipő szagainak leküzdésére. Bármilyen szárított gyógynövényt választhat az Ön igényei szerint. A levendula a rozmaring vagy a menta a legjobb számunkra  (de ezekből a friss a jobb).

Helyezze a szárított gyógynövényeket szövetbe vagy hálózsákba, és helyezze őket munkacipőbe. Hagyja őket a lehető leghosszabb ideig, mivel a szárított gyógynövények hosszabb ideig felszabadítják aromájukat. A gyógynövények aromája hosszú ideig elfedi a kellemetlen szagot. Ezt a módszert nyugodtan használhatja minden nap munka után, így a munkacipő mindig illatos és friss.

Megelőző tippek a munkacipő kellemetlen szagának kiküszöbölésére

A cipőket használat uán rendszeresen szellőztesse

Minden viselés után tanácsos szellőztetni a cipőt, és így megszabadítani őket a nedvességtől. Magas munkacipőesetén nyissa ki a nyelvét, amennyire csak lehetséges, hogy a cipő megszáradjon és megfelelően szellőzzön. Elég, ha normál állapotban hagyja az alacsony cipőt vagy  a papucsot a levegőben. Téli cipőkhöz vagy olyan helyzetekhez, amikor a munkacipő nedves lett, javasoljuk, hogy szárításhoz használjon régi újságokból származó betéteket, amelyek felszívják a felesleges nedvességet.

Használjon impregnáló spray-ket

Ha olyan munkakörülmények között dolgozik, ahol túlzott nedvességnek, esőnek vagy hónak van kitéve, javasoljuk,  hogy rendszeresen impregnálja munkacipőjét, hogy ne kösse a vizet. A cipő nedvessége, amikor viseli őket, baktériumokat hozhat létre, amelyek az első helyen állnak a lábgomba megjelenésében.

Mosó talpbetét

Még akkor is, ha a munkacipő vagy más cipő mosása nem ajánlott,  a cipőben lévő talpbetétet biztosan értékelni fogja. Ők vannak a leginkább erőltetve, és ők nyelik el a legtöbb nedvességet vagy kellemetlen szagot. Mossa le a cipőbetéteket egy mosózsákban, hogy mosás közben ne sérüljenek meg.

A munkacipők rendszeres gondozása meghosszabbítja élettartamukat és növeli a kényelmet viselésük során. Rendszeresen szellőztesse cipőjét, és használjon trükköket a kellemetlen szagok kiküszöbölésére, vagy alkalmazzon más tippeket, amelyeket ebben a cikkben összefoglaltunk Önnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük