Blog

Munkaruha overall vs. szerelő munkaruha – milyen előnyei és hátrányai vannak?

A különböző foglalkozások különböző munka vagy védőruházatot igényelnek. A leggyakrabban használt azonban az overallos munkaruházat, kellemes anyagokból és vágásokból. Sok munkavállaló azonban nem tudja, hogy egy szerelőkészlet, vagy fordítva, egy jumpsuit jobban megfelel-e a munkájuknak. Vessünk egy pillantást e két munkaruhatípus előnyeire és hátrányaira, hogy kényelmes munkaruhát választhasson munkájához vagy hobbijához.

A szerelő munkaruhakészlet előnyei

A szerelő munkaruha készlet különböző típusú felsőruházatból és alsóneműből állhat. A felsőruházat túlnyomórészt szerelő kabát, legyen az vékonyabb, szigetelt vagy fényvisszaverőbb. A kínálatunkban szereplő szerelő nadrágok különböző kivitelben is megtalálhatók. Derékig érő munkanadrág, vállpántos nadrág,  harisnyatartó nadrág,munkanadrág vagy téli szigetelésű modell.

A szerelő ruhák egyik fő előnye  , hogy  az alját és a tetejét kombinálhatja az elvárt kényelem vagy munkatevékenység szerint. Könnyen párosíthatja a nadrágot vállpánttal és kabáttal vagy egy egész szigetelt együttessel. Ezek személyes preferenciák, amelyek személyenként változnak.

Egy másik előny a problémamentes hőmérséklet-szabályozás. Ha meleg van munkakörülmények között, nem kell szerelőkabátot viselnie, és hosszú munkanadrág helyett munkanadrágot is választhat. Ez fordítva is működik – hideg körülmények között.

A szerelő munkaruhakészlet hátrányai

A hátrányok között, amelyek nem jelentenek hátrányt mindenki számára, a  test védtelen területeinek potenciális kockázata. Például, ha ülő munkát végez vagy térdel, a hát alsó része ki lehet téve, ami nem megfelelő hőmérsékleten megfázhat, merevedhet vagy más kellemetlen helyzetnek bizonyulhat. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy a működő szerelőkészletnek nincsenek komoly hibái.

A munkaruhák előnyei

A munkaruha egyes  szakmákban szükségszerű, és nagyobb kényelmet és testvédelmet jelent. Első pillantásra szerelő készletnek tűnik, de ez a ruhadarab egy darab anyagból áll. Az ugyanolyan kényelmes anyagban különféle színválasztékot talál, további zsebekkel kis edények vagy fényvisszaverő elemek tárolására. Kínálatunkban számos munkaruha még overalljaink stílusát is másolja.

A klasszikus, pamut munkaruhák mellett kínálatunkban más, a különböző munkatevékenységekhez vagy szakmákhoz kapcsolódó stílusokat is talál. Ezek lehetnek vírusok elleni védőruhák, eldobható overallok festési munkákhoz vagy álcázó overallok , amelyek ideálisak horgászathoz, vadászathoz vagy játékokhoz, például flipperhez vagy airsofthoz.

A munkaruhák hátrányai

A szerelő munkaruhák hátrányai közé tartozik  a nehezebb öltözködés vagy levetkőzés, de bizonyos mozgások korlátozása is. Mivel a jumpsuit egy darabból áll, kényelmetlen lehet WC-re vagy más helyre menni, ahol le kell vetkőzni.

A levetkőzés részeként megemlíthetjük a hőszabályozást is, amely nem elegendő a munkaruhákhoz. A testhőmérsékletet csak a cipzár kioldásával vagy a ruhadarab teljes felső részének levételével szabályozhatja, ami később akadályozhatja a munkát. Az ügyes mesterek azonban egynél több trükköt ismernek, hogy munkájukat kényelmessé tegyék, így a munka jumpsuit tetejét ujjakkal kötik össze a derék felett.

A munkaruházat kiválasztása mindenki számára egyéni kérdés. Mindenki más szabást, méretet, színt, modellt vagy típusú munkaruhát részesít előnyben, így nem kell meglepődnünk a munkaruhák széles választékán. Ezért akár szerelőkészletet, akár  munkaruhát választ  – a választás az Öné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük